diumenge, 26 d’agost del 2012

Demanem als nostres clients col·laborar en el respecte al medi ambient


Benvinguts a la Cerdanya, la gran vall del Pirineu.

Esteu en una de les zones amb més biodiversitat d’Europa. Un paisatge forjat des de temps prehistòrics pels humans que han viscut en harmonia amb la natura creant una identitat pròpia dins el Pirineu amb una cultura rural que ha donat un ric patrimoni cultural, arquitectònic i etnogràfic.
Us convidem a visitar les nostres terres, a conèixer l’essència de la nostra cultura, a mostrar-vos com vivim en aquesta zona de muntanya i us demanem que ho feu de la mateixa manera que ho hem fet generacions i generacions de cerdans;  amb respecte a la propietat privada, amb respecte a la natura i deixant-vos portar per l’energia i la pau que emanen les muntanyes.

Què fem des del Cerdanya Resort pel respecte al medi ambient? Les 10 principals mesures.

-          Utilització d’energies renovables – Tenim diferents tipus de plaques solars instal·lades en tots els nostres establiments (tubs de buit, plaques de diferents fabricacions...). Fa 25 anys que treballem en l’energia solar tèrmica i cada vegada hi apostem més. També tenim una planta de plaques solars fotovoltaiques de 50 kw plenament integrades al càmping.
-          Estalvi d’aigua – Tenim dipòsits pluvials que recullen aigües de canaleres i de regs per a procedir a omplir les piscines o a regar. Utilitzem sistemes de reg gota a gota. També tenim cisternes amb dos nivells de buidatge, reguladors de pressió d’aigua a totes les aixetes i a totes les dutxes. Només realitzem els canvis de tovalloles quan els clients les deixen a terra.
-          Reciclem – Olis, piles, paper, plàstics i llaunes, vidre, matèria orgànica
-          Utilitzem productes ecològics – Papereria, prospectes, materials de neteja, productes d’acollida, embalatges i alimentació.
-          Sistema de gestió de l’electricitat – Hi ha un ordinador que gestiona les calefaccions elèctriques segons la temperatura aplicant micro-talls quan fa falta. Disposem de grups electrògens que a més d’actuar quan hi ha talls ho fan per a produir energia en certs moments.
-          Tallers mediambientals al Miniclub, en l’animació i al Parc d’Activitats Cerdanya. Promovem activitats respectuoses (senderisme, BTT, equitació). I en les nostres activitats programades portem bosses per recollir escombraries que trobem al medi ambient.
-          També hem col·laborat amb associacions ecologistes (DEPANA).
-          En gestió evitem imprimir el mínim de coses i sempre que es pot, es digitalitzen els documents. En els correus electrònics preguntem als clients que avaluïn si és necessari imprimir-los
-          Promovem les noves tecnologies per no haver de posar senyals al territori (rutes GPS, Fantashistory, codis QR...).
-          Premiem als clients que arriben a l’hotel a peu, a cavall o en bicicleta.


Com hi poden ajudar  vostès durant la seva estada?
·         A l’hotel
-          Apaguin els llums sempre que surtin de la seva habitació.
-          A l’hivern, no ventilin més de 5 minuts al dia i a l’estiu, mantinguin els paravents tancats i l’habitació fosca durant el dia.
-          Quan es rentin les dents, mirin de no deixar l’aixeta oberta
-          Intentin separar els seus residus. Hi ha contenidors a l’entrada de l’hotel per a reciclar.
-          Mirin de no imprimir els fulls de reserva, amb el codi és suficient.
-          Només els canviarem les tovalloles quan vostès les deixin dins la banyera.

·         En les seves excursions
-          Segueixin les indicacions dels panells que trobaran al bar sobre les seves visites al medi natural: Tanquem les tanques dels camins, portem els gossos lligats, respectem el bestiar. Respectem les propietats privades. Recollim sempre les escombraries
-          No fem mai foc al bosc
-          Intentin prioritzar el transport a peu, cavall o BTT i si cal desplaçar-se en vehicle, facin-ho sempre per camins on estigui permès.

Gràcies per la seva col·laboració. La natura els ho agrairà doncs és profundament generosa!