dissabte, 18 d’agost del 2012

Inauguració d'un nou restaurant Pizzeria-Self


Aquest any hem agafat la gestió del restaurant del Càmping. Aquest va ser el discurs d'inauguració:

Bona tarda i ben trobats en aquesta diada d’inauguració d’unes noves instal·lacions. Us parlo com a portaveu de la família Isern.

Bé, normalment per saber on estem i on volem anar, cal mirar enrere i així veiem que no estem inaugurant unes noves instal·lacions. I és que pels anys 60 el meu padrí, l’Artur Isern i Domingo encara era tractant i agricultor. Veient que els fills s’anaven fent grans i que no li acabava de veure massa futur a la professió va decidir d’apostar  pel món del turisme. Llavors va començar a fer permutes de terres per tal que aquell prat prop de la carretera fos suficientment gran com per obrir-hi un càmping l’any 1967. Els inicis com sol passar no foren fàcils i moltes vegades el màrketing corresponia en aturar les caravanes que passaven per la carretera direcció Andorra i proposar-los d’aturar el seu viatge i instal·lar-se en aquell càmping tal i com m’explicaven el Sr i la Sra Gunter que fa 35 anys que venen al càmping.

La primera piscina era una bassa en el torrent de Vià. Posteriorment amb l’aigua del torrent es construí una piscina que avui en dia seria vista més com una presa que com una piscina. Sens dubte que aquestes zones de bany varen suposar una revolució en el poble de Prullans.

Una anècdota que mostra la visió de futur del meu avi és quan es plantejà de comprar a la RENFE antics vagons per posar-los al càmping.  Finalment no ho va fer però sens dubte al cap dels anys aquesta idea es va materialitzar amb els mobil-homes i els bungalows que avui omplen tots els càmpings d’arreu.

La política del càmping va ser la de fidelitzar la clientela i aquestes famílies van començar a venir cada temporada d’estiu.

Degut a les inclemències meteorològiques la temporada d’estiu és molt curta i si ho afegim a un augment de les exigències de comoditat lògiques de l’evolució que ha viscut la societat fa que progressivament aquestes famílies decideixin comprar caravanes.
Les caravanes van augmentant cada any i ràpidament passen a ocupar la majoria de parcel·les. La comoditat d’aquests allotjaments i l’existència d’estacions d’esquí molt a prop del càmping fa que hi hagi una demanda de clients que ens proposin de poder instal·lar la caravana durant la temporada d’esquí.

- L’any 1975 veient les possibilitats que ofereix obrir a l’hivern es comencen les obres de remodelació  (aigua calenta, calefacció als sanitaris, restaurant,etc) i som també pioners en instal·lar plaques solars tèrmiques.
- L’any 1976 el Càmping la Cerdanya és el primer càmping a obrir també la temporada d’hivern de tot l’Estat Espanyol.
- És també el 1976 quan s’inauguren els 3 primers bungalows per tal de trobar un allotjament que permeti un confort en el càmping tot l’any.

Això permet que moltes de les famílies que venien la temporada d’estiu decideixin venir també la temporada d’hivern.
Les inclemències del temps altra vegada juguen en contra i els avancés de les caravanes quan hi ha nevades moltes vegades cedeixen. Això porta a buscar sistemes de reforçar els avancés o a què es portin els primers mobilhomes.

El que ha fet el Càmping la Cerdanya des del 1967 ha estat fidelitzar els clients i adaptar-se als canvis i tendències. Hem estat sempre una empresa innovadora i pionera en el món del càmping. La prova de l’eficàcia en aquesta  fidelització és que molts dels primers clients segueixen venint al nostre càmping com ara els Srs Vidal aquí presents i molts altres s’han quedat en el territori comprant-se segones residències a Prullans i pobles dels voltants.

En aquests moments amb les 330 parcel·les i els 40 bungalows som el càmping més gran de la província.

Per altra banda, des de l’any 1947 existeix al poble l’Hotel Muntanya, propietat de la família Casanovas, per tant, de la dona del Josep Isern i la meva mare.
Durant molts anys cada empresa ha seguit el seu camí però fa uns anys vam decidir unir sinèrgies i fer que els clients poguessin aprofitar els diferents serveis que anàvem creant. Vam començar a estructurar l’empresa com un grup familiar i vam decidir per fer una aposta per augmentar serveis, sovint molt innovadors. Els primers intents van ser el mític pub La Clica on també s’hi feien activitats d’animació. Després va arribar el Miniclub el Follet Cerdà, les excursions guiades gratuïtes, i el més evident, el centre Wellness on els clients del càmping gaudeixen dels mateixos preus reduïts que els clients allotjats a l’hotel.

I amb aquesta idea d’aprofitar sinèrgies aquest any presentem dos serveis nous:

-          La recentment oberta botiga del Punt Actiu on els nostres guies els donaran informació tant turística com tècnica d’excursions, on venem material bàsic de muntanya, guies i roba tècnica que puguin necessitar per a fer excursions i també amb una agrobotiga amb productes artesanals de la Cerdanya.
-          I el que avui ens ocupa. Hem recuperat la gestió del restaurant del càmping amb vocació que sigui un lloc de trobada dels nostres clients. Un lloc on cultivar la germanor i l’amistat. Un indret que esdevindrà allò que els nostres clients vulguin que sigui i que ha començat amb una estructura adaptada als nostres temps.
Es tracta d’un format de self-service que conté diferents elements:
  • Una pizzeria amb pizzes al gust i que sens dubte sembla ser el punt més distintiu
  • Una braseria amb carns de qualitat i algunes fins i  tot ecològiques
  • Uns guisats que provenen de la cuina central de l’Hotel Muntanya i que són el llegat de la cuina pirinenca del xup-xup.
  • Unes amanides i unes postres artesanals, bé perquè les fem directament, bé perquè oferim productes d’artesans.
  • Hi haurà també els coneguts esmorzars de forquilla
  • Una carta de menjars per emportar
  • I a partir de  les 23h es tancarà la cuina per donar pas a una terrassa on puguin prendre en un entorn agradable una copa o un còctel.
Nosaltres hi posem la inversió, la cuina i la vocació de servei  però a les seves mans hi deixem el més important. Que hi posin l’ambient i que s’hi pugui respirar la paraula que tant ens agrada al Cerdanya Resort: La Germanor

Aquest  és el projecte comú que avui de forma simbòlica s’inicia amb aquest fort aplaudiment....